Je kunt de zalm teriyaki natuurlijk gemakkelijk bereiden met een oosters noedel gerecht. Maar als je meer van aardappels houdt, probeer dan eens deze kokos aardappelpuree. Verrassende combinatie!

Zalm teriyaki met oosterse puree

zalm teriyaki met paddenstoelen en aardappelen kokospuree
Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands, Oosters
Trefwoord: Aardappelpuree, oosters, zalm, zalm teriyaki
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Aardappelstamper

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • ½ paksoi
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Teriyakisaus

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af. Maak een puree door de aardappelen samen met de kokosmelk te pureren. Breng op smaak met zout en peper.
  • Mix de ingrediënten van voor de teriyakisaus. Haal de zalm uit de verpakking en marineer in de teriyakisaus. Verwarm een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de zalmfilets circa 7 minuten aan elke kant.
  • Rasp de knoflook en snijd de paksoi en champignons fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook, paksoi en champignons circa 6 minuten op hoog vuur. Voeg eventueel nog een scheutje ketjap toe.
  • Serveer de zalm met de groenten en aardappelpuree. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating